piątek, 22 lipca 2016

Sobotnie Poranki: bananowo-czekoladowa jajecznica bez jajek

  Nie wiem czemu nazwałam to jajecznicą, bo nawet w najmniejszym stopniu te danie nie przypomina smaku jajecznicy. Aczkolwiek (tak sprawdziłam, można zacząć zdanie od "aczkolwiek" i nie stawiamy wtedy przecinka) na patelni zachowuje się tak samo. Odkryłam ten przepis próbując wykreować omleta, ale... coś mi nie wyszło.


Co potrzebujesz?

(tak umyłam blat .-.)




- pół kubka płatków owsianych
- mleko (ja użyłam ryżowe). Tylko tyle, żeby zamoczyć płatki
- 1,5 banana (jeżeli są małe, wtedy weź dwa)
- kako według uznania
- daktyle (mogą być rodzynki)


Sposób:

Płatki zalej mlekiem i poczekaj chwile, niech zmiękną. Banany stratuj widelcem. Pokrój daktyle na drobne kawałki. Wymieszaj składniki z kako. Rozgrzej patelnie i smaż jak jajecznice. uważaj, żeby nie przypalić.




6 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis! Trzeba będzie spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda całkiem smacznie :D
    Będzie trzeba wypróbować.

    http://aniaszumlas.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. spoko przepis , chetnie wypróbuje :d
    pozdrawiam ;d
    muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno wypróbuje przepis, zapraszam do mnie :D
    http://magnificablog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo smakowicie. :-)

    http://skin-laser.pl/

    OdpowiedzUsuń
  6. śmiesznie ją nazwałaś i jest wegańska więc już ją kocham <3

    OdpowiedzUsuń